יעוץ לפני נישואים
לנוכח הסטטיסטיקה הלא מוצלחת, בנושא גירושין, זוגות רבים מבינים, שזוגיות, והכנה לנישואים כדי ליצור תקשורת טובה יותר נדרשים.
קיימות תכניות שונות, להכנת זוגיות צעירים לנישואים, הכוללות, נושאים כמו, תקשורת, הקשבה, הכלה, וכבוד, אלא שהם פחות יעילות מיעוץ ממוקד, שבו יש דגש על האישיות של כול אחד מבני הזוג ,הרקע, הדינמיקה שנוצרת ביניהם.
מסתבר, שאחד החששות הגדולים של זוגות צעירים, מלהגיע ליעוץ, הוא לשמוע באופן מפורש שהם לא מתאימים לחיים משותפים. יש לציין, שחשש זה ברוב המקרים, לא מתקיים, שכן מטפל זוגי רגיש יודע, שתפקידו הוא לסייע לבני הזוג בקונפליקטים בנושאים שונים, במטרה לשפר את התקשורת, כדי לנהל אותה נכון.
מניע נוסף לסירוב, הינו כאשר אחד מבני הזוג, חושש מכך שבמהלך התהליך, ייחשף מידע, שיזיק לו, ושבן הזוג ישתמש במידע זה לרעתו.
נהוג לתפוס ייעוץ זוגי. כטיפול אשר רלוונטי בעיקר עבור זוגיות נשואים. כחלק מהרצון למצות את מירב המאמצים, להישאר ביחד, אל מול משברים בזוגיות, מסוגים שונים. יחד עם זאת, זוגיות עומדת למבחן, גם בשלבים השונים, טרם הצעידה לחופה.
ייעוץ זוגי לפני נישואין, הינה שיטה המסייעת, לשים את הקלפים על השולחן, ולבדוק את החששות לקראת התחייבות הדדית.
במציאות של ימינו, בהם אחוז הגירושים הולך ועולה, רבים חוששים לבחור באופן פזיז מדיי, את האחד עמו יבלו, את שארית חייהם. כתוצאה מכך, קיים לא פעם חוסר ביטחון, סביב השאלה, מתי באמת אנו יודעים, שעשינו את הבחירה הנכונה, ולא שרק הרגש מוביל אותנו, ומסתיר את האמת מפנינו.
עצם הפחד מפרידה, עשוי ללבות לחצים, ולצמצם את הסבלנות של בני הזוג, לנהל דיאלוג, ולפתור משברים. יעוץ זוגי לפני הנישואין, מסייע לבני הזוג לפתח אווירה של שיתוף.
נישואין, מייצגים לרוב, שלב ראשוני, בדרך להקמת משפחה, כאשר כול בן זוג מגיע לקשר, עם התפיסה שלו, לגבי המשמעות של התא המשפחתי, ושל הורות. נישואים ללא חשיבה מודעת, ולקיחת השוני בין בני הזוג בחשבון, עלולים ליצור פערים בזוגיות, עוד לפני החתונה.
יעוץ זוגי לפני נישואין, מאפשר לבני הזוג בדיקה ראשונית של הלבטים, עם אחיזה במציאות.
חשוב לזכור, כי כול בן זוג מגיע למערכת היחסים עם מטען חוויות העבר, שהותירו בו חותם לגבי זוגיות, נישואין, וחיי משפחה. לא פעם מחשבה על נישואין, מפעילה חרדות ישנות, אשר לא בהכרח קשורות לזוגיות הנוכחית, אלא להתנסויות קודמות, אשר לא עלו יפה, למשל, פרידה כואבת, ולא מעובדת מבן הזוג הקודם, או קשר בעבר אשר הסתיים בגירושין, או לחילופין, לגדול בבית בו הייתה מערכת יחסים טעונה בין ההורים, וזו מייצרת תפיסה שלילית, וראיה פסימית לגבי חוויה החיובית של להיות במערכת זוגית מחייבת.
יעוץ לזוגות, בתחילת דרכם יכול להיות ציון דרך חשוב, לביסוס יציבות זוגית, לאורך זמן. על כך מעידים מחקרים, שנערכו בכמה מארצות המערב, המצביעים על רמת שביעות רצון, ועל איכות הקשר הזוגי, שהיו גבוהים יותר, כאשר בני הזוג השתתפו בתוכניות הכנה לנישואים, לעומת זוגות שלא עשו זאת. נתון זה נבדק לאחר מספר שנים, שבהם השתתפו הזוגות.
המכנה המשותף לכול אותן תכניות, היא עבודה על שיפור התקשורת הזוגית, כדי ליצור דיבור, ואוזן קשבת מיטיבים, לשני הצדדים.
לכול זוג יש דינמיקה ייחודית, הנובעת מהבדלים באופי, ביכולת התקשורת, בצלקות הנפשיות, וביכולת האינטלקטואלית, והרגשית.
זוגות צעירים עשויים להיתקל בקשיים שונים וביניהם, מעבר למגורים משותפים, ויצירת חלוקת תפקידים ראשונית בין בני הזוג.
יעוץ זוגי, לזוג שבתחילת דרכו, יכול לשפר את מה שיש, ולחזק את מה שטוב.
במהלך הייעוץ הזוגי, ישיגו בני הזוג איזון, ופתיחות, ובמקביל, ישמרו על המרחב האישי, הנדרש לכול אחד מבני הזוג, לפי צרכיהם ואישיותם.
בסדרת פגישות ממוקדות, נשיג כלים לתקשורת נכונה, ויכולת להתמודד עם קשיים, ואף משברים, כדי שהזוגיות תהיה מטיבה, ומספקת, לאורך זמן.
חשוב לזכור, כי גם אם הקשר הנוכחי, אחרי יעוץ לא יחזיק מעמד, הרי שבני הזוג ילמדו דברים חשובים, שיכינו אותם טוב יותר, לקשר הבא שלהם.