אימון נוער עם הפרעות קשב
גיל ההתבגרות, הינו תהליך פיזיולוגי מורכב למתבגרים, שכן במהלך גיל ההתבגרות חלים שינוים במבנה המוח, שינויים אלה כוללים גם שינויים קוגניטיביים, רגשיים, וחברתיים. לא פעם תחושת התסכול מביאה להסתגרות של הילד. אימון אישי לנוער עם הפרעות קשב וריכוז מטרתו ליצור תחושה של מסוגלות וערך עצמי, לעלות את הביטחון לנער.
תקופת גיל ההתבגרות, היא תקופה סוערת, הכוללת מתחים פנימיים.
אצל נערים או נערות עם הפרעות קשב, תקופה זו הרבה יותר סוערת מאשר אצל נערים ללא הפרעות קשב, שכן הקשיים שאיתם הם מתמודדים, הופכים להיות יותר עוצמתיים. אם לדוגמה נער מתקשה לשבת בכיתה וללמוד, הרי שעם העלייה בדרישות הלימודיות, הוא עשוי להתקשות עוד יותר, וכך גם בתחומים אחרים כמו קושי בניהול זמן, דחיינות, קשיים חברתיים, וקשיים רגשיים.
למרבה הצער, הפרעת קשב וריכוז עוברת בתורשה, ולכן במקרים מסוימים, גם אחד ההורים סובל מהפרעה זו, וישנם מקרים שבהם שני ההורים עם הפרעה זו. במקרים אלה, יתקשו ההורים לעזור לנער, מכיוון שהם מעורבים רגשית, והם בעצמם סובלים מהסימפטומים של הפרעה זו.
כאן נכנסת לתמונה, האופציה לאמן את הנערים להתנהלות נכונה בכול תחומי החיים, שבהם יש להם קושי.
אימון אישי לבני נוער עם הפרעות קשב וריכוז יהיה אפקטיבי, מתחיל כבר בגיל תשע שבו הנער בוגר מספיק, כדי להבין שהוא יכול לחולל שינוי, אם יתחבר לכוחות שלו, וייקח אחריות על השינוי, שיעזור לו לשפר את חייו, בעזרת הכלים המתאימים.
באימון אישי לנוער עם הפרעות קשב וריכוז, המאמן עוזר לנער לעצב את עתידו. המאמן מלמד את הנער להציב מטרות, ולהצליח להשיג אותם,. מדובר בתהליך שנעשה בהדרגה, בהתאם לקצב של המתאמן.
במהלך 12-20 מפגשים, הנער לומד להכיר את עצמו טוב יותר, לומד להכיר את החזקות שלו, ואף את החסמים שלו, כלומר מה עוצר אותו.
למעשה, מדובר בתהליך של יצירת שותפות בין המאמן למתאמן. בתהליך זה, שהינו מחשבתי המאמן מעורר את המתאמן לחשיבה.
מערכת היחסים העוצמתית שנוצרת המתאמן חווה הצלחות, וזה מעודד אותו להמשיך בעשיה.
לתהליך האימון, שלוש מטרות עיקריות.
הראשונה שבהם, היא ליצור תחושה של מסוגלות וערך עצמי, שכן במקרים נערים עם הפרעות קשב, חווים קשיים לימודים, רגשיים, וחברתיים, מה שמייצר אצלם תחושה של כישלון, וחוויה של אי מסוגלות.
המטרה השנייה, בתהליך האימון היא, לגרום לו לקחת אחריות על חייו, אם לדוגמה, יש קושי חברתי הרי, שרק הנער יוכל, בעזרת רכישת כלים ותובנות חדשות שירכוש ,להוביל לשינוי בהתנהגותו, או לחילופין אם יש התפרצויות זעם, הרי שבמהלך האימון, הוא ילמד לווסת את הרגשות שלו.
המטרה השלישית היא רכישת עצמאות והכלה של היכולות שלו על תחומים שונים בחייו. יכולת זו תוביל אותו, גם לאחר סיום האימון להתנהלות נכונה בחייו.
המפגשים עם הנער הם אישיים, וכול מה שנעשה בחדר האימון, נשמר בין המתאמן למאמן, שכן המטרה היא לפתח יחסי אימון, כדי שהנער יוכל להיות כנה ולשתף.
בהיותי מורה להוראה מתקנת באנגלית, ועברית מומחית לאסטרטגיות למידה, ומאבחנת דידקטית מזה שנים רבות, הרי שאם יתגלה קושי לימודי, אוכל לעזור לו. בשלב הראשוני, אזהה איזה סוג של לומד הוא, ובשלב השני אעניק לו את הכלים ואסטרטגיות הלמידה היעילות.
בנוסף אם הקושי הוא לימודי, אוכל ליצור קשר עם המורים שלו, לשתף פעולה עם בית הספר, ולתווך במידת הצורך, בין הצרכים של הנער, ובית הספר.
בשיחת יעוץ טלפונית, אבדוק אם אימון הוא הטיפול היעיל.
חשוב לזכור, כי ככול שנקדים ונטפל כך ייטב, שכן טיבן של בעיות להחמיר ככול שהזמן עובר. נער עם הפרעת קשב לא מטופלת, יהפוך למבוגר, שיתקשה לתפקד ולממש את הפוטנציאל שלו.
אני מזמינה אתכם ליצור קשר בטלפון 050-9449130 או להשאיר פרטים בטופס. אשמח לשוחח עימכם ולענות על שאלות. שלכם ורד